duminică, 7 octombrie 2012

A doua lectie

Casa a II a semnfica raportarea noastra la posesiuni si bunuri materiale. Pe scurt, este casa banilor.
Casa a III a semnifica comunicarea.
Casa a IV a este casa caminului ,sanul familiei si locul nostru in lume.
Casa a V a este casa creatiei si procreatiei.Autoafirmarea creatoare.
Casa a VI a este casa vocatiei si a serviciului.
Casa a VII a este casa casatoriei, a partenerilor si parteneriatelor.
Casa a VIII a este casa ocultismului si a sexului, a uniunii noastre cu ceilalti .
Casa a IX a este casa strainatatii, a studiilor superioare si a calatoriilor lungi.
Casa a X a este casa relatiei noastre cu parintele de sex opus. La femei , relatiile cu tatal si la barbati relatiile cu mama. Este si casa mostenirilor si a relatiilor sociale.
Casa XI este casa prietenilor si a relatiilor noastre cu ceilalti.
Casa XII este casa bolilor dar si a dorintei noastre de transcendenta spirituala. Este cea mai complexa casa astrologica.

Viata noastra este compusa din aceste 12 elemente iar fiecare individ are proiectat cumva in astrograma (prin planete intr-o anumita casa) sectorul vietii in care isi concentreaza cel mai mult atentia. Pentru unii, a avea o familie este baza, pentru altii a avea un loc de munca, etc.
Fiecare zodie corespunde unei case : Berbecul -casa I , Taurul -casa II , Gemenii -casa III, Racul -casa IV , Leul-casa V , Fecioara -casa VI , Balanta -casa VII, Scorpionul-casa VIII, Sagetatorul-casa IX , Capricornul-casa X, Varsatorul-casa XI, Pestii-casa XII. Daca stam sa analizam fiecare zodie vom vedea ca acea casa este chiar semnificativa pentru ea. Berbecului i se potriveste casa I , ce tine de egoul personal, Taurului i se potriveste casa II a materialului, Gemenilor li se potriveste casa aIII a comunicarii si a mentalului , Racului i se potriveste casa IV de minune , cea a grijei fata de altii si a familiei, si asa mai departe pentru fiecare zodie care are karma sa .
Dar , ca tot am revenit la zodiile in sine, si am lasat casele si planetele la o parte , sa clasificam zodiile .
Zodii de foc : Berbec, Leu, Sagetator.
Cuvintele cheie sunt : actiune, impuls si realizare.
Caracterizare :  pasiune, energie, ardoare, se aprind pentru o idee sau un sentiment. Sunt semne entuziaste, vulcanice, increzatoare in viata. Traiesc intr-o ardere continua, pana la neglijarea propriei securitati si sanatati.

Zodii de Aer : Gemeni, Balanta, Varsator.
Cuvintele  cheie sunt : intelect, comunicare, difuziune.
Caracterizare: dinamism, intelectualitate, comunicare. Multa gandire ,concentrare si acumulare de cunostinte. Sunt semnele cele mai vorbarete.

Zodiile de Apa : Rac, Scorpion, Pesti.

Cuvintele cheie sunt : emotivitate, intuitie, poezie. Caracterizare: sensibilitate, receptivitate, emotivitate. Capabile de compasiune sau de ura in aceeasi masura. Romantici, familisti, au un spirit de artist.

Zodiile de  Pamant : Taur, Fecioara, Capricorn.
Cuvintele cheie sunt : materializare, posesiune, analiza. Caracterizare: fermitate, simt practic, materialism, conservatorism. Nu se multumesc  cu jumatati de masura. Au un inalt simt practic, de obicei cred numai in ce vad. Zodiile  au corespondenta in psihologie prin cele patru tipuri: foc = coleric, aer = sanguin, apa = flegmatic, pamant = melancolic.

Se mai pot clasifica si dupa temperatura si umiditate: foc = cald-uscat, aer = cald-umed, apa = rece-umed, pamant = rece-uscat.
De asemenea, cele patru functii ale constiintei dupa Jung, au corespondente in aceste patru tipuri de semne zodiacale: Intuitia = semne de foc; Gandirea = semne de aer; Sentimentul = semne de apa; Senzatia = semne de pamant.
Alte clasificari ale  zodiilor:
Semnele feminine ( sunt reci, negative, introvertite, Yin): Taur, Rac, Fecioara, Scorpion, Capricorn, Pesti.
Semnele masculine (sunt calde, pozitive, extravertite, Yang): Berbec, Gemeni, Leu, Balanta, Sagetator, Varsator.
Zodiile  de foc si  aer sunt Yang, iar cele de apa si pamant sunt Yin.

In urmatoarea lectie voi revenii cu studiul planetelor . 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu