sâmbătă, 6 octombrie 2012

Astrograma/Prima lectie

  Astrograma este harta cerului in momentul nasterii. Fiecare astrograma este alcatuita din 12 semne zodiacale, 12 case astrologice, 8 planete, Soarele si Luna. Totusi, fiecare astrograma este diferita pentru ca ordonarea acestor factori este unica. Uitandu-ne la o astrograma fara sa avem cunostinte in domeniu este inutil. Uitati-va la imaginea din aceasta postare. Cu siguranta nu veti intelege nimic.Ea se aseamana cu Floarea-Soarelui: fiecare petala este diferita dar este parte a unui intreg.
  Vom lua pe rand, casele.
 Casa I reprezinta prima impresie lasata de noi in public; masca.
Este asociata cu Ascendentul care este cuvant latin ce desemneaza masca purtata de un actor pe scena. Noi ,ca oameni suntem duali. Dupa 30 de ani incepe sa se simta ascendentul . In functie de zodia in care se afla incepem sa semanam cu personalitatea din acea zodie. De exemplu o persoana Rac cu ascendent in Leu, dupa 30 de ani va fi mai putin timida si sensibila capatand incredere in sine si putere specifice Leului. 

Am gasit inca un blog de astrologie unde este detaliata prima casa foarte bine, asa ca voi posta de acolo ce mi se pare interesant si potrivit cu ce vreau sa impartasesc si eu : 

(de pe AstroLight) 

In prealabil, trebuie sa facem urmatoarea precizare: prezenta unei planete intr-o casa astrologica reprezinta un element perturbator, o problema psihologica de rezolvat. Ne putem gandi ca un horoscop fara planete ar putea fi catalogat ca fiind unul ideal – este adevarat, acesta nu ar putea fi asociat cu nici o fiinta umana, ci eventual cu o piatra aparent neinsufletita. Horoscopul fara planete poate reprezenta “linistea” pietrei, a stancii. Un horoscop real, populat de planete, descrie dinamismul si zbuciumul fiintei umane.

Casa I

Este casa personalitatii. Casa I ideala este aceea care nu contine nici o planeta. Insa, nu trebuie sa ne speriem nici atunci daca observam o planeta aici. Inseamna ca nativul in cauza si-a dezvoltat personalitatea intr-un anumit sens, imprimandu-i calitati descriptibile prin planeta aflata in casa I.

Lipsa planetelor in casa I inseamna ca nativul recunoaste calitatile celor 12 semne ale zodiacului si a celor 10 planete si reuseste sa le imbine intr-un tot unitar armonios. Astfel, putem afirma ca personalitatea sa poate fi caracterizata prin armonia cerului instelat. Prezenta unei planete in casa I vorbeste despre faptul ca nativul ridica insusirile acelei planete pe un anumit piedestal si este convins ca el poate reusi in viata doar daca isi dezvolta o asemenea personalitate, bazata pe calitatile acelei planete. Din interior, el poate sa nu observe aceasta “deplasare de personalitate”, dar din exterior, aceasta este evidenta. Putem observa relativ usor ca un nativ care are Marte in casa I obisnuieste sa “intre in casa cu usa cu tot”; sau un alt nativ, cu Neptun in casa I tinde sa nu-si arate vointa si dorintele, ghidandu-se prea mult dupa ce vrea anturajul sau de la el. Acestea au fost doar mici exemple, iar in continuare vom incerca sa detaliem ce inseamna prezenta fiecarei planete in casa I.

Soarele in casa I

Nativul cu Soarele in casa I este o persoana ambitioasa, plina de incredere in sine. El stie ce vrea de la viata si stie cum sa-si puna ideile in aplicare. In opiniile sale, este de neclintit: nu renunta la adevarul propriu nici in ruptul capului. Se autoconvinge cu succes despre justetea oricarei idei, daca aceasta sustine interesele sale. Nu stie sa faca compromisuri, sau daca totusi, se convinge pe el insusi ca de fapt atitudinea aleasa ulterior, ii apartine. Se crede perfect si nu prea se gandeste decat la sine. Foarte multe propozitii de-ale sale incep cu “Eu”.

Pe de alta parte, el are multa energie si este harnic. Pentru aceste calitati, este apreciat de catre anturajul sau. El este un adevarat lider, avand si un spirit de luptator. Stie sa lupte pentru drepturile sale si pentru cele ale anturajului sau.

Pozitiv: ambitie, curaj, hotarare, opinii de neclintit

Negativ: orgoliu, lipsa de diplomatie

Recomandare: cultivarea smereniei, sa invete sa asculte si opinia celorlalti

Luna in casa I

Nativul cu Luna in casa I este o persoana senzitiva, cu o intuitie foarte dezvoltata. Pentru el, viata sentimentala are o importanta deosebita. Este in stare sa faca totul pentru a se simti fericit, pentru a avea acces la sentimente superioare. Pentru el, exprimarea sentimentelor – direct sau prin arta, dans, muzica, discutii – are o importanta capitala. Este o persoana sincera, care nu suporta mascarea sau deformarea emotiilor. De asemenea, aprecieaza sinceritatea semenilor sai.

Pozitiv: o mare capacitate de a primi si a transmite sentimente. Primeste informatii pretioase prin vise. Romantism.

Negativ: sentimentele sale negative pot fi transmise cu aceeasi intensitate. Nu conteaza atat de mult calitatea sentimentului, ci mai mult nevoia de a o exprima. Dificultati in a-si controla sentimentele.

Recomandare: desavarsirea controlului sentimentelor proprii

Mercur in casa I

Nativul cu Mercur in casa I este o persoana inzestrata cu un intelect dezvoltat. El este tentat sa creada ca nu exista nimic mai presus decat intelectul. El incearca sa perceapa lumea in primul rand cu ajutorul intelectului sau, fara sa puna un pret prea mare pe informatiile accesate prin intuitia sa. Nu se poate spune ca nu are intuitie, doar ca aceasta este trecuta prin filtrul intelectului sau. Se poate autosugestiona cu ajutorul intelectului sau, adica sa se autoconvinga de ceva, chiar impotriva intuitiei sale.

Este capabil de o munca sustinuta in planul intelectual. Este un partener de discutie desavarsit, daca nu asteptam de la el sa abordeze subiecte dincolo de lumea palpabila. Daca totusi incercam, se preface ca nu observa si deviaza discutia in alta parte.

In general, este un om de incredere, deoarece daca isi da cuvantul, incearca sa-si respecte promisiunile.

Pozitiv: inteligent, studios, harnic.

Negativ: critic, nu-si acceseaza subconstientul, subiectul “suflet” este invaluit in ceata

Recomandare: sa acceseze planuri mai inalte decat cel al mentalului inferior

Venus in casa I

Nativul cu Venus in casa I este o persoana inzestrata cu un puternic magnetism. El este ca un magnet: oamenii se simt atrasi de el fiindca ei isi dau seama ca el este capabil si dornic sa daruiasca din energiile proprii. Scopul existentei sale nu este seductia, ci pur si simplu, doreste sa se puna in valoare datorita magnetismului sau. El este constient de capacitatea sa de a manipula sentimentele oamenilor, dar de obicei nu abuzeaza de aceasta. “Intra usor sub pielea altuia” – cum s-ar spune. Scopul existentei sale pare sa fie urmatoarea: sa ne faca sa constientizam ca avem si o parte sentimentala, ca nu suntem roboti, ca nu este cazul sa ne reprimam dragostea.

Pozitiv: simpatic, prietenos, sincer

Negativ: uneori, “sare gardul” cu afisarea dragostei, calcand limitele bunului simt

Recomandare: sa invete sa fie mai direct in comportament (cultivarea insusirilor masculine)

Marte in casa I

Nativul cu Marte in casa I este o persoana hotarata. El are intotdeauna o opinie bine formata si nu rezista sa nu o faca publica. Ii place sa intre in competitie, sa argumenteze, sa se certe… Este o persoana care munceste mult, uneori pana la epuizare, dar in acelasi timp doreste ca si altii sa faca la fel. De cele mai multe ori, afiseaza o acuta lipsa de rabdare. El face totul cu atata graba si ardoare incat ii lipseste profunzimea.

Insa, daca e bine sustinut si isi da silinta sa se automodeleze, poate deveni un adevarat motoras care se invarte permanent.

Pozitiv: curajos, hotarat

Negativ: grabit, indaratnic, ingustime de spirit

Recomandare: sa invete sa fie mai indulgent, mai intelegator (cultivarea insusirilor feminine), sa asculte si ideile celorlalti

Jupiter in casa I

Nativul cu Jupiter in casa I este o persoana optimista, inzestrata cu o inima calda. Are o incredere aproape nelimitata in fortele proprii si in promptitudinea ajutorului divin. El lupta pentru niste scopuri nobile, chiar daca acestia uneori sunt convergente cu interesele sale. Este tipul de politician care afiseaza un zambet perfect si care este capabil sa promita marea cu sarea, insa nu depune eforturi suficiente pentru realizarea acestora.

El este un om prietenos, extravertit, capabil sa incalzeasca atmosfera din jurul sau.

Este omul care stie instinctiv ce este gandirea pozitiva si practicand-o, atrage succesul de partea sa. Succesul insa il poate transforma intr-un om comod, care evita eforturile, bazandu-se pe ajutorul divin. Nu intotdeauna este cea mai buna alegere, fiindca Divinitatea sare in ajutorul acelora care lucreaza, ignorand pe aceea care nu depun eforturi suficiente. El poate fi imprastiat, ocupandu-se deodata de mai multe activitati.

Este plin de compasiune, intelegand din tot sufletul dificultatile prin care trec semenii sai.

Pozitiv: optimist, are o inima calda, plin de incredere in sine

Negativ: o incredere prea mare in ajutorul divin

Recomandare: sa invete sa depuna mai multe eforturi, sa se concentreze mai bine, sa se ocupe de mai putine indeletniciri si sa le duca la bun sfarsit decat sa aiba multe proiecte neterminate

Saturn in casa I

Nativul cu Saturn in casa I este o persoana serioasa si profunda. Ii place singuratetea, constientizand faptul ca astfel se incarca de energie si capteaza cele mai bune idei. El se simte mai bine singur decat intr-o colectivitate. Este mai retras decat altii si comunica doar strictul necesar. Se adapteaza mai greu la schimbari, raspunzand relativ dificil la provocarile intalnite.

Aproape mereu se gandeste la proiecte de anvergura, dar totusi avand sanse relativ mici pentru a fi sustinut, depinde de el si de ajutorul divin daca aceastea se realizeaza sau nu. Nu doreste prea multe de la viata sa, dar este capabil sa lupte cu indarjire pentru putinele sale nevoi. Lucreaza lent si sigur. Prefera sa masoare de mai multe ori inainte de a taia odata. El doreste sa nu greseasca in nici un fel, dorind ca el sa fie perfect si operele sale, de asemenea.

De obicei, se intereseaza in primul rand de materie, dar nu se ataseaza sufleteste de aceasta. Pur si simplu, accesarea unor planuri mai inalte i se pare o sarcina inaccesibila, preferand sa le ignore. Obsinuieste sa spuna: “sa nu fie mai rau!”. Constitutia sa sufleteasca este caracterizabila prin conservatorism si traditie.

Pozitiv: serios, profund, persoana de incredere

Negativ: introvertit, neadaptabil, dogmatic, ii este greu sa observe scopul spiritual al vietii sale

Recomandare: sa invete sa fie mai degajat, mai optimist, mai putin critic cu sine si cu altii

 

Uranus in casa I

Nativul cu Uranus in casa I este o persoana inventiva si originala. Are o inteligenta iesita din comun, reusind sa acceseze idei originale si valoroase, facand conexiuni interesante intre acestea. Mintea sa se afla mereu in alerta. Are o intuitie dezvoltata, care se poate manifesta deopotriva din punct de vedere tehnic si psihologic.

El doreste sa fie mereu altfel, sa faca totul altfel, sa se gandeasca altfel. Uneori, doar de dragul de a fi diferit de ceilalti. Mereu cauta sa-si manifeste originalitatea, uneori chiar cu pretul de a trece limita bunului simt. Nu ii este straina ideea socarii anturajului sau.

Este o persoana independenta sufleteste.

Se gandeste mereu la viitor, fiind la curent cu toate noutatile.

De obicei, oscileaza intre altruism si egoism.

In interiorul sau, este o persoana altruista, chiar daca aceasta latura a fiintei sale nu iese in evidenta sub camuflajul de originalitate.

Pozitiv: inteligent, inventiv

Negativ: enervant, arogant, grosolan, excentric

Recomandare: sa adopte un stil mai serios, mai plin de bun simt

Neptun in casa I

Nativul cu Neptun in casa I este o persoana inzestrata cu o inima deosebit de calda. El are o personalitate dizolvata in Univers. Acest om pare sa nu-si fi format o personalitate evidenta, tinzand sa se ghideze dupa sabloanele tiparite de ceilalti. El are nevoie sa-si descopere identitatea, sa stabileasca clar si ferm pozitia sa fata de ceilalti si fata de ideile emise de acestia. El trebuie sa-si dezvolte capacitatea de a forma o opinie proprie si sa o si manifeste.

Este o persoana altruista care este dispusa sa ofere si altora din energia sa deosebita. In prezenta sa, simtim vibratii fine, deosebit de placute. Ii place cel mai mult sa-si ajute semenii si sa fie cufundat in activitati de tip spiritual.

Ii place compania altora, astfel avand prilejul de a efectua schimburi energetice reciproc avantajoase.

Este o persoana inzestrata cu o intuitie deosebita, manifestata in planul psihic. El este sensibil, dar si influentabil. Este o persoana linistita, plina de compasiune.

Pozitiv: saritor, profund interesat de spiritualitate, bun la suflet

Negativ: oscilant, influentabil, se lasa calcat in picioare

Recomandare: sa-si completeze personalitatea cu insusiri de tip masculin (hotarare, ambitie, curaj)

Pluton in casa I

Nativul cu Pluton in casa I este o persoana curajoasa si hotarata. Personalitatea sa marcanta iese in evidenta oriunde se duce. Este o persoana instinctiva, inzestrata cu sentimente profunde. Are o intutie foarte dezvoltata: putem avea senzatia ca uitandu-se la un om, ii stie toate secretele. Ii place sa studieze stiintele de granita.

Este un om care stie ce vrea, capabil sa creeze opere desavarsite, chiar cu resurse minime. El stie sa-si dozeze energia, fiind mereu concentrat pe indeplinirea scopurilor sale. Poate parea rece, dar este o persoana de incredere, un om capabil sa inteleaga pe ceilalti, impreuna cu defectele lor.

Pozitiv: profund, hotarat, harnic, concentrat

Negativ: inaccesibil, orgolios, insensibil

Recomandare: sa-si completeze personalitatea cu mai multa diplomatie, sa se descotoroseasca de masca sa de persoana inaccesibila

Aceasta postare care cuprinde si semnificatia planetelor in casa I va fi utila cand vom interpreta o astrograma . Atunci va voi spune si ce rol are fiecare planeta si simbolistica ei in fiecare casa. Deocamadata in aceasta lectie casa I astrologica a fost vizata si vom continua in alta postare cu casele urmatoare pe scurt pentru a putea trece la planete, apoi la simbolistica planetei in casa si in zodie pentru a putea invata sa interpretam o astrograma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu