duminică, 7 octombrie 2012

Interpretarea primei astrograme

Mai intai, trebuie ca datele sa fie foarte exacte : ziua , luna, anul, locul nasterii, tara, orasul, ora nasterii ! Ora este importanta si esentiala.
Eu ''cercul'' il iau de pe astro.com. Dau Log in (pentru ca am cont daca nu aveti va faceti unul), apoi la Free Horoscope. Dau pe Extended Chart Selection-Add a new person si pun acolo datele respective. Site-ul va face harta astrologica pe care apoi o voi interpreta singura cu cunostintele dobandite deoarece site-ul este in engleza unu la mana, si doi nu arata si interpretarea , ci doar harta astrala. Bineinteles, se poate face astrograma si fara acel site, dar este mai complicat necesita cunoasterea unor efemeride, date priving longitudinea si latitudinea , si multe altele. Acest site ma ajuta foarte mult deci , daca putem ,sa-l folosim . Asadar , sa zicem ca aceasta este astrograma pe care dorim sa o interpretam : Popescu Mihaela 1 ianuarie 1996  ora 2:30 Romania, Bucuresti .(Selectam la Additional objects  Pars Fortunae, Lilith, Chiron si Juno. (Chiron si Juno sunt asteroizi ) si : always use True Nord, always use day formula si add lines aspects to Chiron. Dam pe Click here to show the chart). Apasam pe add tranzits ca sa vedem tranzitele din ziua respectiva si sa putem face predictii cu privire la viitor. Eu deocamdata va arat cum sa interpretati astrograma natala , nu si cum sa faceti predictii. Lucram pe exemplul cu Mihaela. Planetutele verzi sunt tranzitele deci , facem abstractie de ele. Noi ne uitam doar la cele din mijloc. Casa I este in Scorpion -are ascendnet in Scorpion. Ne uitam la semnificatie. Casa II e in Sagetator . Contine Pluton si Jupiter. Ne uitam la semnificatie,facem la fel pentru toate casele iar cea care ne sare in ochi este casa XII deoarece contine Nodul Nord -karma. Dupa ce am terminat de interpretat toate aspectele com incerca sa facem anumite corelatii : liniile rosii si albastre semnifica relatiile dintre planete.

ASPECTE PLANETARE MAJORE
ASPECTELE FAVORABILE sunt conjunctia, sextilul, trigonul
CONJUNCTIA - (0 grade, adica doua planete suprapuse sau la o distanta foarte mica una de alta) aspect conciliator, constituind imperativul existentei umane, aducand intalniri, interactiuni, asocieri, actiune. Totusi conjunctia are si influente negative, in cazul in care in conjunctie este implicata o planeta dificila: de exemplu Marte, Saturn, Uranus, Pluto - uneori si Jupiter - deci nu este o garantie ca o astfel de conjunctie este pozitiva, deoarece conjunctiile pot avea si implicatii negative.
SEXTIL - (60 grade) aspect de comunicare, de schimb, de miscare, aducand sanse, cooperare, sustinere, expresie de sine.
TRIGON - (120 grade) aspect al expresiei de sine, al creatiei, al evolutie, aducand realizari, evolutie, intelegere, capacitate de expresie, inspiratie, armonie, achizitie, potential, bucurie.
ASPECTELE NEFAVORABILE, NEGATIVE, RELE sunt opozitia si careul (sau cuadratura)
CUADRATURA - (90 grade) aspect de tensiune, de lupta, de obstacol care trebuie invins, aduce schimbari fortate si radicale, conflicte, eforturi, actiune, ruptura, transformare. Pare sa fie cel mai dur aspect care blocheaza adeseori evolutia aspectelor bune.
OPOZITIA - (180 grade) aspect de dezechilibru, de obstacol, de complementaritate; aduce opozitie, dezechilibru/echilibru, uniune, confruntari, lipsuri, limite, instabilitate, asociere, diferente, uniune. Nu toate oăozitiile sunt, totusi, negative, exista si opozitii de complementaritate sau de atractie, ce lucreaza dupa principiul "contrastele se atrag".
CONFIGURATII ASTRALE DEOSEBITE:
Steliumul - o aglomeratie de 4 sau mai multe planete in acelasi sector al cerului:
Marele triunghi
- un trigon triplu. De exemplu in zodiile de acelasi element se afla cate o planeta ce formeaza intre ele trigon
Crucea cosmica - reprezinta un careu cvadruplu sau doua opozitii intersectate
Alinierea de planete - este o aglomerare de mai multe planete - peste 4 - in acelasi sector al cerului
Aspecte planetare minore
Dodectil/ Semisextil - unghi de 30 grade
Octil / Semicareu - unghi de 45 grade
Trioctil - unghi de 135 grade
Inconjunctie - unghi de 150 grade
Novil - unghi de 40 grade
Cvintil - unghi de 72 grade

Mie personal interpretarea unei astrograme imi ia cam 4 -5 ore si necesita atentie si determinare. Nu este simplu sa faci predictii deci nu este un lucru care trebuie luat in joaca si trebuie facut doar de persoane care au studiat domeniul foarte bine. In mare, am aratat cateva lectii in interpretarea astrogramei pentru a arata ca este la indemana oricui insa trebuie facuta numai daca iti doresti intradevar sa ajuti oamenii deschizandu-le ochii , si necesita in primul rand smerenie. Internetul ma ajuta la gasirea informatiilor despre semnificatia planetelor dar am si carti foarte multe, voi da cateva titluri : Dan Ciuperca : Astrologia in noua era, Annie Lionnet : Ghid astrologic, Giorgia Nicolas: Tu si viitorul tau, Manolache Adrian: Astrologia pe intelesul si in folosul tuturor, etc.
Succes in aflarea destinului.

Astrologia este un instrument de cunoastere, ce ma ajuta sa stiu unde sunt tentat sa raman blocat in tabieturi, atitudini si cum pot sa lucrez cu propriul suflet, propria energie, astfel incat ea sa revina la energia mama, care sunt si sa se inalte pe o vibratie superioara, insa nu voi putea niciodata sa fentez. Nu ma va ajuta nici o relocare sa fiu altceva decat ceea ce sunt deja, cel mult sa mut manifestarea intr-un alt domeniu al vietii sau sa-l impart pe mai multe paliere ale sale.

2 comentarii:

  1. Ma puteti ajuta cu interpretarea unei astrograme ? Am intampinat cateva dificultati.. :) Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  2. as vrea sa cunosc detalii despre crucea cosmica. multumesc

    RăspundețiȘtergere