duminică, 7 octombrie 2012

Astrologia medicala

Astrologie medicala


Articol preluat de pe : http://geealife.ro/
Berbecul guverneaza capul, cei doi lobi cerebrali, diversele organe in interiorul capului si ochii. Cat despre nas, el este guvernat de Scorpion. Astfel, orice afectiune in Berbec va actiona asupra capului, producand dureri de cap, nevralgii, coma, conditii de transa, afectiuni ale creierului si ale lobilor cerebrali.

Taurul guverneaza gatul, cerul gurii, laringele si amigdalele, maxilarul inferior, urechile si regiunea occipitala. Cerebelul este si el guvernat de Taur cat si vertebrele Atlas si cervicalele, arterele carotide, venele jugulare si anumite vase sanguine de mai mica importanta. Bolile la care aceste regiuni sunt predispuse sunt gusa, difteria, laringita difterica, apoplexia. Ori, cum fiecare zodie actioneaza intotdeauna asupra zodiei opuse, afectiunile in Taur pot da nastere si bolilor venerice, constipatiei si iregularitatea menstruatiei.

Gemenii guverneaza bratele, mainile, umerii, plamanii si timusul, coastele superioare. De aceea afectiunile in Gemeni cauzeaza boala pulmonara, pneumonie, pleurezie, bronsita, astm si inflamarea pericardului.

Racul guverneaza esofagul, stomacul, diafragma, pancreasul, sanii, vasele lactifere, lobii superiori ai ficatului si canalul toracic. De aici indigestiile, gazele stomacului, tusea, sughitatul, hidropizia, melancolia, isteria, ipohondria, calculi biliari si hepatita.Leul guverneaza inima, regiunea dorsala a coloanei vertebrale, maduva spinarii si aorta; de unde rezulta ca afectiunile Leului vor cauza regurgitare, palpitatii, lesinuri, anevrisme, meningite spinale, deformarea coloanei vertebrale, artero-scleroza, angina pectorala, hidremie, anemie si hiperemie.

Fecioara guverneaza regiunea abdomenului, intestinul subtire si intestinul gros, lobii inferiori ai ficatului si splina; in consecinta, afectiunile Fecioarei produc peritonita, tenie, nutritie imperfecta, absorbtie defectuoasa a intestinelor, febra tifoida, holera si apendicita.

Balanta guverneaza rinichii, suprarenalele, regiunea lombara a sirei spinarii, sistemul vaso-motor si pielea. Ca urmare, afectiunile Balantei cauzeaza incontinenta si retentie de urina, inflamarea ureterelor care leaga rinichii de vezica, nefrita cronica, lumbago, eczema si alte boli de piele.

Scorpionul guverneaza vezica, uretra si organele genitale in general, rectul si partea descendenta a colonului, valvulele sigmoide, glanda prostata si oasele nasului. De aceea, afectiunile Scorpionului cauzeaza catara nasului, polipi, adenoidite, afectiuni ale matricei si ovarelor, boli venerice, strangularea si dilatarea prostatei, iregularitatea menstruatiei, leucoreea, calculi, pietre la rinichi, hernii, etc.

Sagetatorul guverneaza soldurile si coapsele, femurul, osul iliac, osul sacru si coccisul, artera si venele iliace, nervul sciatic, de unde rezulta ca afectiunile Sagetatorului produc ataxie locomotorii, sciatica, reumatisme si afectiuni ale soldurilor. Intre altele, dupa cum fiecare zodie exercita o influenta asupra zodiei opuse, aceste afectiuni pot cauza si tulburari pulmonare. Este de remarcat ca fracturile de os sunt cauzate de aceasta zodie.

Capricornul guverneaza pielea si genunchii si exercita si o actiune reflexa asupra stomacului pe care il guverneaza zodia opusa a Racului. De unde rezulta ca afectiunile Capricornului produc eczema, eritem, endemuri si alte boli ale pielii, lepra dar si tulburari digestive.

Varsatorul guverneaza picioarele, de la genunchi la glezna inclusiv, si are si o actiune reflexa asupra zodiei opuse, Leul; rezulta ca afectiunile Varsatorului dau nastere la varice, luxatii de glezna, la tulburari de ritm cardiac si la hidropizie.

Pestii guverneaza picioarele si degetele picioarelor; aceasta zodie are si o actiune reflexa asupra regiunii abdominale guvernata de zodia opusa a Fecioarei; de unde rezulta ca afectiunile acestei zodii indica afectiuni si diformitati ale picioarelor, boli de intestine si hidropizie. Produc si o apetenta pentru lichiorurile puternice si stupefiante care pot duce la delirium tremens. Slabirea incetul cu incetul, este uneori rezultatul secundar al racirii picioarelor cauzata de o afectiune in Pesti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu